woensdag 13 februari 2013

Tamme eend (witte kwaker)

De Witte Kwaker is een tamme eendensoort die, zoals de naam al doet vermoeden, wit van kleur is. De witte kwaker voedt zich met steentjes en zaadjes op de grond, groenvoer (zoals sla en vogelmuur), muggenlarven, vliegen en andere insecten, regenwormen en slakjes.  
Maar ze eten vooral eendenvoer, omdat ze praktisch nergens in het wild voorkomen. De witte kwaker heeft nooit echt in het wild geleefd. Hij stamt net zoals de meeste eenden af van de wilde eend, en is door de mens gefokt tot siereend. 

De witte kwaker is familie van de Hollandse kwaker, die er echter helemaal anders uitziet. Witte kwakers zijn nu veel voorkomende witte siereenden. 
Omdat ze zeer makkelijk kweken met andere eendsoorten zijn rasechte en dus volledig witte, vrij zeldzaam en dus ook duurder. 


Bedankt voor de leuke reacties op mijn vorig bericht.

3 opmerkingen:

 1. I have a question Willy. Is this duck somewhere close to your place? You seem to have plenty photos of goose and duck. Just wandering..
  This white croacker is special. "Pretty and pure" :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geachte heer,
  Ik zit met een vraag, aan wat kan je het zien als het mannelijk of vrouwelijk is aan de witte eend, ze komen uit een nest van wilde eenden? Beleefde groeten Koen Hedebouw

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De mannetjes (woerden) zijn veel groter dan de vrouwtjes, en de snavel eigenlijk vrij klein is voor een eend.

   Verwijderen